Skip to main content
Parerile mele

Starcraft 2 Lan si VPN ready

By August 13, 2011May 20th, 202035 Comments
Starcraft 2 lan si vpn

Starcraft 2 se poate juca si in Lan sau Vpn

 

În sfârșit Starcraft 2 se poate juca pe Lan sau chiar pe Net dar cu ajutorul unui client VPN gen Hamachi sau Tunngle. Tutorialul l-am găsit la nimereală pur și simplu era pe contul meu Youtube la videoclipuri recomandate și este foarte simplu și complet ! Mulțumesc  pentru tutorial si ajutor 🙂

Pe Lan nu am avut ocazia să testez deoarece pe al doilea pc nu pot aplica un patch și din ce am citit pe forumuri trebuie reinstalat win-ul și nu se poate momentan dar pe Vpn mi-a mers 😀 Acum că v-am făcut curioși o să pun tutorialul video care va arată cum să jucați Starcraft 2 pe LAN sau VPN și instrucțiunile în română să înțeleagă toată lumea cum se face :

Resurse necesare:

Locale Converter : http://www.battle4sc2.com/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=134

Starfriend : varianta din tutorial http://www.mediafire.com/?bsckveejuttjlvx  sau varianta recomandata care am folosit-o eu  AICI

Mapcache: http://www.mediafire.com/?kc8zx4jc7ywy7of

Starcraft 1.3.2 Patch : http://www.shacknews.com/file/26580/starcraft-2-wings-liberty-patch-7

Instrucțiuni:

1. Instalați jocul varianta Reloaded fără crack fără nimic decontectati de la net ca să nu își facă update apoi aplicați patch-ul 1.3.2.

2. Copiați Local Converter îl rulați dacă va da eroare gen “Acces violation 0000×000000” dați run as administrator dacă tot nu merge trebuie reinstalat win-ul. Mie mi-a dat exact această eroare pe PC-ul nr 2 dar voi încerca să aplic direct pe share de pe pc-ul care îmi merge poate funcționează 😀

3.  Extrageți Starfriend direct unde ați instalat Starcraft2. Starfriend este defapt Emultorul SC2 care perminte să jucați pe LAN. La varianta din tutorial mai trebuie făcut un fix pentru lag la cea care am instalat-o eu numai trebuie în rest nu cred că diferă nimic între ele.

4.  Extrageți Mapcache și copiați folderul Cache în C:\ProgramData\Blizzard Entertainment\Battle.net

5.  Porniți Server_0.44.exe din fișierul Server unde ați instalat jocul iar apoi intrați în joc și la datele de logare dacă nu vă merg cele din tutorial respectiv user: [email protected] pass gg puneți user: [email protected] pass: gg merge 100% .  După conectare ar trebui să vă apăra în logurile de la server dacă folosiți al doilea username :

2011.08.12 18:16:55 IP:127.0.0.1, Port:52933 start to logon by [email protected]

2011.08.12 18:16:55 IP:127.0.0.1, Port:52933 connect as [email protected] with 0 ms delay in Room 2

2011.08.12 18:27:20 [email protected] start to connect game lobby in Room 2

În caz că nu vă apare “Connect” introduceți din nou username și parola.

6. Cel cu care vreți să jucați trebuie doar să intre să modifice config.ini și să pună ip-ul de la server și să intre în joc să se logheze cu aceleași date.

7. Dați pe multiplayer așteptați să se încarce și din Qucik Match durează ceva timp (nu dați PARTY) selectați numărul de jucători și dați start  și invitați prietenul la joc alegeți oponenți și baftă la joc 😀

La alegerea raselor o să fie cam greu pentu că sunt scrise în chineaza dar se poate află ordinea lor 🙂

 

Pentru 2 la 2 se poate juca decât contra la AI aveți  AICI o poză cu setările corecte care trebuiesc puse pentru a funcționa în acest caz particular ca să vă scutesc de încercări pentru că e cam greu să înțelegi chineza :))

Jocul merge și în single player dar are câteva sunete în chineaza restul e în engleză și textele gen obiective etc sunt afișate cu “???? ??” dar meniurile sunt în engleză ! Mulțumesc lui Snake că mi-a adus aminte să testez și modul SP !
Foarte important este ca prima dată se se contecteze pe server cel care hostează serverul și după ceilalți jucători pentru a apărea meniul de la Quick Match !

Cu ocazia asta o să se învețe minte cei de la Blizzard Entertainment să nu mai scoată continuări la jocuri “ciopârțite” cu funcționalitățile de bază mult reduse sau chiar inexistente ca să numai vorbim și de preț care nu este deloc ieftin și de alte chesti dubioase !

Un filmuleț amuzant care explică Motivul real pentru care Starcraft 2 nu are LAN 😀

Dacă considerați util acest articol aș fi recunoscător dacă ați transmite link-ul acestui tutorial către prietenii voștri care banuiți că sunt interesați să joace în rețea pe mail, mess, facebook etc pentru a afla cât mai multă lume de această metodă de a juca LAN și VPN Starcraft 2 gratis !

Dacă aveți nelămuriri nu ezitați să mă contactați ! Va rog să lăsați întrebările pe site pentru a ajuta cât mai mulți oameni să rezolve eventualele probleme deci nu pe mess ! Vă aștept la o partidă de Starcraft 2 😛 (pe hamachi NetworkID: sc2vpn Password: selo.ro)

PS. Pe măsură ce vin întrebările voastre voi completa tutorialul

UPDATE 1:  Merge jucat fără client VPN puneți în config.ini ip-ul extern al celui care hosteaza serverul ! Ca să funcționeze trebuie ca cel care face serverul să aibă IP rutabil și să dea acces din router /modem  sau din firewall la server_o.44 altfel nu o să iasă pe net !

UPDATE 2: O să  fac alt tutorial pentru versiunea mai nouă care este în engleză cât de curând care spre deosebire de aceasta merge și 2 vs 2 fără AI deci fiți pe fază !

Update 3: Tutorial nou : http://selo.ro/selo/starcraft-2-lannet-free-with-stafriend-0-68-tutorial-romanian/

 

 

35 Comments

 • icemaN says:

  Felicitari pt tutorial! Dar este o problema la login, nu merge cu nici un din cele doua nume imi zice ca nu e serveru disponibil sau nu am eu net si eu am net iar serveru lor cade asa oricand oricand?

  • Selo says:

   Multumesc am modificat tutorialul sa se poate verifica daca e vreo problema cu serverul.Trebuie pornit Server_0.44.exe prima data si dupa intri in login.Posteaza log-ul de la server in caz ca nu iti merge sa vad exact ce eroare iti da.

 • icemaN says:

  Da, dar acum imi zice dupa ce bag username si dau connect, la pass imi zice You need an authorized language pack from blizzard entertainment to use this language.
  Mentionez ca mie nu imi apare nici un caracter chinezesc in joc.

  • Selo says:

   Foloseste local-converter cum trebuie lasi acolo TW nu US aplica starfriend dupa al 2-lea link mie nu mi-a dat aceasta eroare.Daca ai respectat toti pasi nu are cum sa iti dea acel mesaj. Trebuie sa iti apara la titlu in chineza si mai apoi la harti

   • icemaN says:

    multumesc, ai avut dreptate pe varianta US nu merge din pacate.
    As mai dori sa stiu unde pot gasi useri cu care sa joc?

    • Selo says:

     deci ti-a mers nu pana la urma? jucatorii ii inviti tu iti faci o retea in himachi si joci cat vrei sau se poate si pe reteaua de acasa juca 😀 Oricum o sa organizez ceva deja m-au contactat cativa pe mess

 • Vlad says:

  Salut.
  Te felicit pentru ceea ce faci, dar am o mare pb, am urmat exact instructiunile date, si imi da invalid login, si am incercat amandoua usere … si nu ma lasa…
  Daca ma poti ajuta as fii indatorat

 • Snake says:

  Lasa si tu un id de messenger. Daca merge chestia asta, vom avea niste meciuri bestiale, sunt sigur!

 • Vlad says:

  2011.08.16 22:45:30

  2011.08.16 22:45:30 StarFriend 0.44 Beta
  2011.08.16 22:45:30 Make Room Function Enabled
  2011.08.16 22:45:30 Max Delay Time is 400 ms
  2011.08.16 22:50:47 IP:127.0.0.1, Port:55993 start to logon by [email protected]
  2011.08.16 22:50:58 IP:127.0.0.1, Port:56020 start to logon by [email protected]
  2011.08.16 22:51:17 IP:127.0.0.1, Port:56062 start to logon by [email protected]

  • Selo says:

   Daca iti apare un mesaj exact dupa ce pui username-ul cu Battlele net atunci ip-ul din config.ini nu e bun daca pui username si parola si nu se conecteaza nu ai urmat pasi exact !

 • Vlad says:

  vladpiros,1988 acesta e adresa mea de mess.. o sa mai incerc azi sa reinstalez , si daca nu reusesc sa mearga scriu exact pasii care ii fac, poate iti dai seama unde gresesc. Imi doresc tare mult sa joc acest game, dar nu imi permit sa dau 300 de lei pe el. si lam asteptat o groaza. ms

 • Vlad says:

  Am instalta jocul fara UPDATE, am instalat patch-ul . apoi am extras local converter, si lam convertit to twaian, dupa acceea lam inchis. am dat dezarhivare la starfriend, si am rescris iam dat paste peste jocul instalat. am facut si cu mapchace, lam copiat exact unde apare si in tutorial, si apoi am deschis serverul, si iam dat minimize, si am deschis starcrafftul si am introdus username: [email protected] si mia dat invalid login. Oare din cauza ca am avut instalat starcraftul si am jucat inainte 3 misiuni gratuite, si sa fii ramas ceva in calc si sa nu se fii sters bine? ce zici? astept raspuns

 • Snake says:

  MERGE!!! Daca nu, faci ceva aiurea inseamna…

 • Snake says:

  Pentru cei care au dificultati si li se pare greu cautati pe torent.

 • icemaN says:

  In 3 nu merge!!! Ne conectam dau invitatii ne vedem, vb si cand sa dau start game DAU DEGEABA.
  Care`i treaba?

 • Snake says:

  Am terminat azi jocul la single player. Merge OK! Amuzant si uneori deranjant faptul ca nu totul este in engleza. In rest e totul super!

 • matei says:

  Battlenet connection lost am urmat pasii exact insa imi da mesajul acesta.Ma poate ajuta cineva?

 • matei says:

  Am rezolvat era copiat gresit Cache.Merge 100%.Multumesc pentru tutorial

 • cococi says:

  reddragonn2009 – mailul meu pt cine vrea sa jucam impreuna

 • Tiger says:

  am o problema am instalat tot a mers perfect dar nu pot sa ma conectez la server-ul prietenului meu nu pot.
  daca fac eu serveru nu poate el

  • Selo says:

   citeste ce am scris la update1

   • james bond says:

    Hi. Am o problemă atunci când am juca pe server, i se poate conecta ca [email protected] parola GG şi tot jocul merge bine, chiar cu obtinerea de jucător mai multe. Problema mea incepe atunci cand vreau prietenul meu să vă conectaţi la o reţea LAN.Povestea Acelaşi lucru se aplică acolo, dar atunci când vă conectaţi la o spun, de asemenea, în log ca Slayer si tot ceea ce el nu devine conectat pe partea mea de server deschis camera de 3, atunci când mă conectez la deschis camera 2. Încercaţi să schimbaţi adresa IP. INI dosar, dar în continuare cu aceeaşi problemă

 • Alex says:

  Salut prieteni,am si eu o intrebare,de exemplu eu am urmat tutorialul,merge tot,pot face server etc…
  Acum vine intrebarea,cel care trebuie sa dea join trebuia sa fi facut ce am facut eu? sa bage aceeasi versiune..etc?

  • Selo says:

   Trebuie sa instaleze tot , e explicat la punctul 6, te poti uita si pe tutorialul pt versiunea 0.68 acolo am explicat tot intr-un filmulet

 • Marus says:

  Imi cer scuze , dar dupa totzi pasii care i-am facut am reusit sa intru in joc prin starfrient prin start server , dar problema mare e ca in starfriend acolo la wan ip nu-mi apare ip-ul si nici nu pot sa-l scriu eu , dar de altfel i-mi intra in joc si fara . o fi din cauza ca am ip dynamic de la rds si imi trebe un ip routabil sa-mi vada starfriendul ip-ul .;am inchis si firewall-ul si degeaba! P.S felicitari pentru tutorial!!

 • Chris says:

  mie imi zice ca tre sa am limba autorizata ca sa pot sa joc….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.