Skip to main content
Parerile mele

Setarea telecomenzii pe mediabox UPC model nou

By August 24, 2011May 20th, 202013 Comments

 

setarea automata a telecomenzii mediabox UPC

Setarea telecomenzii STB UPC

Azi s-a dus tata si a shimbat mediabox-ul tv de la UPC ca tot eram atentionati ca nu o sa mai mearga pe cel vechi. L-am instalat am urmat toţi paşi şi apoi surpriză : Nu aveam control de volum din telecomandă. Am lăsat manualul de instalare deoparte şi am luat manualul utilizatorului şi m-am documentat şi pentru acest STB toate comenzile se dau cu o singură telecomandă şi pentru ca aceasta să fie recunoscută trebuie setată 😀

Pană aici nimic special pentru metoda manuala trebuie sa pornești tv apeși pe butonul TV apesi OK+ pana se aprinde lumina de pe telecomandă și să pui un cod de 4 cifre apoi inchizi si deschizi și verifici. Problema a fost ca pentru tv-ul meu sunt peste 20 de coduri deci stateai o gramada sa le verifici pe taote.

A doua variantă este sa folosești Cautarea automată a codului de setare a telecomenzi:

Pornesti TV apeși pe butonul TV ți apasat pe OK+  pană se aprinde butonul UPC de pe telecomandă de 2 ori apoi bagi codul 991 apeși pe butonul de inchidere si apeși pe butonul + de schimbare canal pana se opreste TV-ul și dai OK după pornesti TV și ar trebui să ai volum !

Cred că la mulţi nu a mers din prima această metodă ei bine nici la mine pe lângă faptul că nu mi s-a aprins decât odată butonul UPC în 99% din cazuri se aprinde butonul TV după ce puneam codul tv-ul se oprea şi când apăsăm pe + channel se deschidea şi se închidea apăsăm ok şi volumul tot nu apărea….

Am rezolvat respectând paşi de la metodă automată de căutare cu o mică modificare menţionez că mi s-a aprins butonul TV în nici un caz UPC cum scria în manual şi după ce am introdus codul am apăsat de 2 ori pe butonul on/off respectiv pentru a se închide şi a se deschide apoi am dat pe + channel s-a închis am dat ok şi când l-am deschis din nou aveam control la sonor !

În carte acolo scrie că trebuie să dureze 15 min eu am stat 30 min până am reuşit . Când făceam exact că în manual butonul de volum schimba posturile în modul TV sau dacă numai dădeam să închidă după introducerea codului nu îmi apărea absolut nimic când umblăm la volum.

Nu ştiu dacă faptul că am apăsat de 2x pe on/off după introducerea codului a rezolvat sau pur şi simplu se încercau coduri aleatori dar am rezolvat. Păcat că UPC-ul nu investeşte mai mult în dispozitive user-friendly nu să stau eu să introduc coduri manual sau să dau nu ştiu câte comenzi până găseşte el un cod !Totuşi e foarte bine că poţi controla STB-ul şi televizorul cu o singură telecomandă 😀

Modul de setare este la fel si pentru STB-ul HD !

Cât despre calitatea transmisiei şi a STB-ului pot să zic că e ok parcă se mişcă mai rapid decât cel vechi şi nu mi s-au tăiat doar vreo 2-3 posturi şi mi-au pus câteva gen NeptunTV şi ZeusTV 🙂 şi bănuiesc că nici la astâ nu o să meargă să modifici ordinea la canale rămâne să testez dacă ştie cineva să îmi lase mesaj 😀

Update: Am configurat recent telecomanda pentru un led Samsung şi am încercat decât un cod cu varianta manuală nu a mers , apoi am trecut la varianta automată şi de dată această a mers cum scrie în carte respectiv se aprindea exact ce scrie în manual 😀 În 5 minute a fost gata !

În concluzie cred că depinde mult şi de TV şi după cum am scris mai sus chiar dacă îţi găseşte setările cu metodă automată sunt şanse că volumul să nu meargă respectiv să execute altă comandă când apeşi tasta de volum.

Instructiuni si coduri tv pentru setare telecomanda: AICI

În caz că aveți două tv-uri și nu vreți să mai plătiți pentru al doilea STB aveți mai jos un scurt tutorial cu toate setările pentru a recepționa canalele digitale necodate UPC (la liber):

Update2:  Am scăpat de STB mi-am schimbat abonamentul și acum folosesc cardul ci+ de la UPC , un articol despre experiența mea cu suportul UPC + un tutorial video instalare card ci+ : http://selo.ro/selo/instalare-card-ci-hd-upc/

 


13 Comments

 • Tony says:

  Super articol .. la aia cu scanare manuala merge sigur 🙂 Multumesc

 • Iulian says:

  Mersi mult pt. sfaturile in privinta cautarii automate…

 • Alin says:

  Nu stiu ce ma faceam fara ajutorul tau, informatiile din instructiunile oferite de upc sunt gresite. O sa si bag adresa asta la favorite ca precis uit pana cand o sa mai fiu nevoit sa setez telecomanda.

 • vlad says:

  da la luminozitate unde trebuie sa intru ca la tv se vede foarte inchis

 • alex says:

  salut.
  eu mi-am schimbat telecomanda pt ca s-au defectat f repede butoanele de canale. la mine nu a mers nicicum setarea noii telecomenzi astfel incat sa mearga de pe ea setat sonorul, nici optiunea de on/off. am sunat la relatii cu publicul si am explicat cat se poate de detaliat pasii pe care i-am facut, respectand la litera instructiunile din manualele lor. m-a ghidat aia sa fac niste operatiuni total diferite de cum scrie in ambele manuale. ajunsese sa nu mai functioneze niciun buton de pe telecomanda upc. cand i-am zis asta a ramas bulversata, dupa care a dat vina pt tv-ul meu. m-am luat de ea si i-am spus ca pana acum a mers 5ani setat la telecomanda lor, dar de cand cu telecomenzile noi… nexam. cica sa caut eu un cod de 4cifre in manualul tv-ului si sa incerc cu el. bineinteles ca in manualul tv-ului nu exista asa ceva, deoarece aia de la panasonic nu cred ca s-au gandit vreodata ca niste dobitoci pot sa faca un sistem atat de imbecil. i-am inchis aleia ca sa nu o injur. cum telecomanda era “moarta” am tras din priza tv si jegul lor de aparat. dupa vreo 3tigari le-am bagat din nou in priza si am incercat din nou. nu a mers si am lasat-o balta ca sa nu arunc aparatul upc cu tot cu telecomanda pe geam. acum stau cu 2telecomenzi incercand sa nu ma mai gandesc la asta… vai steaua lor cu aparatul lor si cu telecomenzile lor! mi-as schimba operatorul de cablu, dar am inteles ca si ceilalti sunt la fel de chiftele!
  toate bune!

  • Selo says:

   Normal ar fi sa iti dea alta telecomanda la schimb avand in vedere ca a crapat dupa 5 ani. Sfatul meu e sa suni din nou la suport si sa le faci scandal (le zici ca ii reclami ANPC ca sa se linisteasca) , sa insisti ca cei de la UPC sa iti schimbe respectiv sa trmita pe cineva sa iti configureze telecomanda pe gratis. Codurile pentru Panasonic sunt : 0680, 1680, 0138, 0256, 0391, 0397, 0546, 0067, 0586, 0193, 0578, 1340, 0883 , mai incerca-le odata eventual dupa un reset la tv ca sa mearga din nou 🙂 Te rog sa lasi un reply cu evolutia situatiei.

 • salut says:

  am o intrebare care e codul la utok tv

 • Adolf Hauer says:

  Am o intrebare: care este codul la TV Axen AX022LDVST29-V1F?

 • alex says:

  este posibil ca un led tv vortex..sa nu poti conecta la telecomanda upc? am incercat si cu 991..si cu 911…am si sunat la upc…nu pot sa ma ajute…vortex

 • Viorel says:

  A funcționat aproximativ din a zecea încercare, setarea telecomenzii UPC-Vodafone la un tv LG model 2021, cu 911.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.