Skip to main content
GamingParerile mele

Reguli anti-Scam CS GO – cum sa nu fi inselat pe steam

By September 5, 2016November 9th, 2021No Comments

evitare scam cs go

Câteva reguli de bază ca să nu fi înșelat pe Steam:

 1. Activează autentificarea pe mobil pentru un trade instant și pentru a avea contul mai securizat.
 2. Nu accepta un trade de la cei cu profil privat sau inventar pus pe privat. Inventarul se poate seta să fie vizibil doar pentru cei din lista de prieteni deci nu va lăsați convinși să folosiți alte aplicați pentru a inspecta itemele.
 3.  Verifică profilul partenerului de trade pe SteamRep și adresa steamID64 pe google inclusiv descrierea profilului , dacă conține link către inventarul altui profil sau cere verificarea itemelor e clar scam.
 4. Folosește sistemul de trade offer , respectiv îți alegi tu singur ce iteme vrei din inventarul celui cu care faci trade și alegi din inventarul tău ce dai la schimb .
 5. Dacă folosești fereastra de trading fi atent să nu fie schimbate itemele oferite 🙂 Folosește metoda de la punctul 4.
 6. Verifică oferta primită și inspectează itemele in game ca să nu ai surprize.
 7. Nu este nevoie de middle man din moment ce itemele se pot inspecta direct din ofertă/inventar in game.
 8.  Nu există verificator iteme , angajat Valve care se ocupă cu așa ceva .
 9. Nu oferi iteme fără a selecta din invetarul partenerului ce vrei la schimb .
 10. Nu accepta să dai iteme pentru paypal , transfer bani etc . La paypal știu sigur că după ce a fost făcută plata și ai trimis itemele cel care ți-a trimis creditul poate retrage creditul instant. Dacă vrei să faci trade cu bani reali metoda cea  mai sigură este față în față sau să primești banii în mână prin altă metodă și după să trimiți itemele.
 11. Evită să faci trade la schimb cu jocuri cu persoane dubioase deoarece pot fi cumpărate cu cărți de credit false sau făcut chargeback. Dacă totuși faci trade pe un joc fi sigur ca primești jocul la schimb pe itemele tale în aceași fereastră de trade sau ofertă de schimb. Mai clar: nu accepta jocul ca apoi să trimiți tu itemele. Valabil și pentru cd-key-uri.
 12.  Nu da click pe link-uri dubioase , riști să iei un keyloger sau să te înregistrezi cu datele contului tău pe alt site
 13.  Nu intra pe chat-uri gen TeamSpeak,Discord si nu instala addon-uri indiferent de program sau extensi browser  , risti să te alegi cu un malware care va transfera automat itemele in alt cont. Ex:  Îți dă cineva add că ar avea nevoie de un jucător în plus pentru un meci și după te pune să intalezi malware sub pretextul conectări pe chat sau te pune sa te loghezi pe un site fantoma.
 14. Nu te loga sau transfera iteme pe site-uri dubioase de pariuri , mare atenție la cele care apar ca promovate pe google în primele rezultate , descrierea poate imita un site serios dar redirecționează spre un site fake . Nu este nevoie îți depozitezi itemele pe site pentru a face schimb cu altă persoană care te-a adaugat pentru trade.
 15. Mare atenție la cei care nu au Loyalty Badge dar au mii de ore cel mai probabil e cont scam , nu vă luați după ore , rank profil sau item showcase pe profil .
 16. Dacă totuși vrei să te loghezi pe un site cu contul steam , loghează-te înainte în contul tău pe site-ul steam iar după când intri pe orice site care folosește autentificarea cu contul steam , contul trebuie să iți apară că fiind deja logat doar trebuie să îl selectezi nu iți mai cere detalii de logare. Dacă iți cere să te loghezi și nu iți vede contul deja e 100% scam .
 17. Nu dați acces la screen share , remote view etc , nu activați Steam Web API Key  , dacă aveți trade link-ul vizibil riscați primiți oferta de la bot controlat de scammer.

Dacă te-ai logat din greșeală poți vedea la confirmarea codului steamguard că un ip străin încearcă să se conecteze la cont. În caz că ai introdus deja codul steam guard pe site-ul fantoma mergi în setări: Account details ->Manage Steam Guard -> Deauthorize all steam devices. Poți verifica dacă sunt logari din locații străine https://help.steampowered.com/en/accountdata/SteamLoginHistory (dați un refresh dacă primiți eroare). În principiu dacă ai steamguard activat hackeri nu pot face mare lucru decât dacă iți compromit adresa de email asociata contului steam sau telefonul. Desigur dacă nu observi și accepți oferte de trade fară să te uiți te poți trezi cu o surpriză 🙂 Mare atenție dacă aveți credit pe portofelul steam și contul este compromis , scamerul poate transfera fondurile prin cumpărarea de pe contul vostru a unui item listat chiar de el , confirmarea de pe steam guard se primește doar la vânzarea de iteme scumpe nu și la cumpărare.

Mai nou se da țeapă cu giveaway pe stream-uri video , e pus un video cu un jucător pro , chatul e plin de boți , spectatorii inițiali sunt tot boți , canalul este gol singurul video fiind cel live sau se mai întamplă sa fie 2-3 live-uri trecute și e pus un link să te loghezi pe steam ca să câștigi cuțite 🙂 M-am logat cu un cont gol să văd ce se întamplă . Deși eram deja logat în browser pe site-ul cu giveaway-ul nu îmi vede contul logat , de remarcat că la sign in s-a deschis o fereastră gen pop-up care părea în regulă , parolă incorectă nu mergea , după ce am introdus parola corectă am văzut pe email în steam guard că cineva din Rusia încearcă să se logheze :)M-am uitat pe contul youtube si erau deja la al 3-lea site scam 🙂 De remarcat că a doua zi site-urille erau blocate de browser fiind deja recunoscute ca site-uri de phising. Mai poate fi varianta gen extragere direct când intri pe site iar apoi după ce ai “castigat” skinul iți apare jos să te loghezi 😀

Legat de site-uri unde poți depozita skin-uri pentru pariuri , sfatul meu ar fi să le evitați sau să folosiți un cont steam separat pentru transfer , e o șansă să vă măriți inventarul dar cel mai probabil o să pierdeți. Eu nu am pariat niciodată skin-urile mele , doar am testat de pe un cont secundar cu creditul gratis de pe site 🙂 drept urmare valoarea inventarului meu cs go a fost numai în creștere fără a investi bani.

Aveți un ghid complet în engleză cu diferite metode de înșelătorie explicate  :

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=784477482

Extensie browser care verifica automat daca profilul este banat pe steamrep: https://csgotrader.app

Mare atenție la Steam Web API Key , sfatul meu este nu activați , acest key poate fi folosit de cantre scammer pentru a controla traade-urile fără voi observați.

http://redd.it/863tk1

Vă prezint un caz concret care m-a determinat să scriu acest articol.

Acum 2-3 săptămâni primesc o cerere de prietenie pe steam și primul lucru care îl fac e să mă uit în descrierea profilului și surpiza cică era fostul jucător de la IbuyPower DazeD 🙂

steam scamer profile description

Inventarul propriu era gol dar omul avea un inventar depozit care culmea era chiar contul jucătorului DazeD , am verificat îl avea pe Adren în listă 😀 Trec peste și citesc în continuare că itemele vor fi verificate de un angajat Valve deoarece sunt multe iteme nesigure 🙂

Datele profilului :

| steamname: DaZeD | steam3ID: [U:1:2245158] | steamID32: STEAM_0:0:1122579 | steamID64: http://steamcommunity.com/profiles/76561197962510886

L-am raportat pe reddit aici : https://redd.it/4yhozd

Recent am verificat din nou profilul scamerului si acum pretindea că e altcineva.

impersonare profil steam cs go

De remarcat că și-a pus coustomURL similar cu id-ul steam al celui care il impersona , care nu avea setat nici un coustomURl la profil. Am cautat ambele profile pe Steamrep si scamer-ul avea doar community ban  iar user-ul impersonat s-a ales cu două reclamații . După câteva căutări pe Steamrep am descoperit că acest scamer are mai multe clone :

http://steamcommunity.com/profiles/76561197963814873

http://steamcommunity.com/profiles/76561198124028346

 http://steamcommunity.com/profiles/76561198090488034

Sper că v-am ajutat sa nu fiți înșelați pe steam , din păcate sunt mulți oameni naivi sau necunoscatori a mecanismelor de trade care cad în plasa acestor escroci retardați.

Update:

Caz nou , alt scammer retard imi da add 🙂 nu am scris degeaba sa nu dati click pe link-uri dubioase , in acest caz foloseste link trade spre site fake steam : https://steamcommunity.com/linkfilter/?url=http:/stceamcormnuniti.com/tradeoffer/new/?partner=94280581&token=7F3a2gpr Voi scrie mai multe despre acest caz peste cateva zile.

Raport reddit: https://redd.it/7z8ffr

Cont principal care continea link catre site-ul fake , ulterior datorita rapoartelor steam a primit Community Ban

http://steamcommunity.com/profiles/76561198807187204

Cont(secundar) de la care am primit add care contine link spre cel principal :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198036876373

Clone folosite:

http://steamcommunity.com/profiles/76561198100767334 http://steamcommunity.com/profiles/76561198069153833 http://steamcommunity.com/profiles/76561198807318450

Cont principal nou banat pe steam rep http://steamcommunity.com/profiles/76561198054546309

Nou: Cont din 2008 , 2 jocuri , 164 prieteni in lista 🙂 https://i.imgur.com/EMVmNln.jpg  http://steamcommunity.com/profiles/76561198004579730

deja a fraierit un youtuber :

dupa 2 zile a luat Community Ban , a schimbat domeniul deoarece cel vechi a fost pus in lista de link-uri blocate de cei de la steam apare {LINK REMOVED} imediat dupa postare acum foloseste urmatorul trade link  https://steamcommunity.com/linkfilter/?url=http:/stmecomnmty.com care redirectioneaza catre acest domeniu deja filtrat de steam http://steamconnunuty.com contul actual este parctic la fel ca cel precedent : http://steamcommunity.com/profiles/76561197996772374– a luat ban acum foloseste alt site fake stecncornrrrnity.com pe contul : http://steamcommunity.com/profiles/76561198016568995 – a primit ban 🙂

Alt site scam stmcommty.com redirectioenaza catre steamconmunúty.com , de remarcat prezenta ú , alt cont: http://steamcommunity.com/profiles/76561198016086164 – acum e banat 😛 https://steamconmumuty.com   – https://steamcommunity.com/profiles/76561198099537393

Foarte apropiat de original: https://steamcommnunnity.com  2 litere “n”

Tipul nu se lasa 🙂 am primit add de la 4 clone :  https://steamcommunity.com/profiles/76561197977885215 ,https://steamcommunity.com/profiles/76561198100759071 https://steamcommunity.com/profiles/76561198278333253https://steamcommunity.com/profiles/76561198070813144 cu link fake https://steamcommunity.com/linkfilter/?url=http://hochunapodmenu.xyz care redirectioneaza spre https://steamcommȗnuty.com iar o parte din resurse sunt incarcate de pe https://xn--steamcommnuty-cxe.com , de aceasta data pretextul este putin diferit: binevoitor ofera skin-uri cadou ! https://imgur.com/a/N7PK6

De unde stiu ca este acelasi idiot ? are acelasi scam pe contul (secundar) de pe care mi-a dat add prima data unde era trecut contul “principal” , acum pot sa dau raport 😀

alt dobitoc : https://steamcommunity.com/profiles/76561197970621105

in acest caz are redirect catre 76561198132995155.cf

Cum funcționează scam-ul :

1. Ești contactat de pe un cont secundar cu link pentru trade către un site fake , scammer-ul îți poate arată un cont principal cu skin-uri dar va insistă folosești doar trade linkul.

2. Odată ce teai logat pe site-ul fake și ai introdus codul steam guard vei fi redirecționat către un trade bot (cont real ) care defapt îți va trimite altă oferta – scamerul da decline la oferta trimisă de ține deoarece are deja acces la contul tău iar dacă ai confirmat schimbul cu steam mobile ai rămas fără skin-uri. Se poate evita dacă te uiți atent la trade history și la itemele oferite , practic se mizează pe neatenție și lăcomie din partea victimei.

Sunt multe postări pe steam în fiecare zi cu oameni care sunt înșelați , mi-a atras atenția un caz unde din păcate cel înșelat a ignorat patru reguli de bază.

Scenariu scam : Cineva îți da add pe steam în acest caz cel înșelat avea un cuțit disponibil pentru trade , după add ți se spune intri pe discord îți arate inventarul privat folosind screen share. După scammerul a cerut skin-urile victimei fie depozitate pe bitskins sub pretextul vrea le vadă în invenratul de pe site . De aici începe scamul , prima dată am crezut victima s-a logat pe un site fake dar nu a fost așa , fiind deja logat deja din browser pe steam a intrat pe site-ul corect și a selectat doar contul de steam . Victima a inițiat trade-ul pe contul sau de bitskin dar scammerul deja urmarea totul pe screenshare , avea deja tradelinkul victimei și acces prin web api să controleze toate ofertele de schimb , practic a fost simplu pentru scammer imite botul real cu tot cu codurile de scuritate. După a primit oferta de trade de la bot cu codurile de confirmare și a dat accept. Surpiza itemele nu apăreau în invetarul de pe  bitskin , a mai primit de la bot cerere (nesolicitată) trimită încă 3 skin-uri ,  noroc că a observat și nu a acceptat a două ofertă de trade. Scammerul a motivat a două oferta ca fiind ceva normal:  o garanție 🙂

Principalul motiv pentru care aceasta escrocherie a functionat pe langa screen share , api key este ca victima a acceptat sa depoziteze itemele pe site si astfel s-a pus in pozitia sa trimita fara a primi la schimb nimic practic a facut cadou cutitul in momentul cand a confirmat pe telefon schimbul.

Poza mai jos:

Am discutat cu victima după ce am văzut postarea , nu îmi era nici mie clar cum a fost înșelat deoarece in postarea de pe forumul steam nu erau trecute toate detaliile dar după ce mi-a spus de screen share și faptul avea api key-ul activat mi-am dat seama . Acest scam a fost posibil peuntru au fost ignorate regulile 2 , 4 , 9 , 14 și nouă regulă 17 care am scris-o după acest caz.

Profil scammer : steamID64: https://steamcommunity.com/profiles/76561198104968965

Recent am primit si eu mesaj de la un retardat https://steamcommunity.com/id/7656119908232504 care se dadea drept https://steamcommunity.com/profiles/76561198814042844 un cont cu skinuri de peste 90k 🙂 De data aceasta profilul avea multe link-uri  catre store page si un singur link unde scria ca are level 36 link-uit catre contul cu skin-uri dar m-am uitat la descriere si chipurile contul avea peste 10 ani  si cand am verificat avea 1 an 🙂 Ca sa va faceti o idee cum arata in caz ca isi schimba profilul: https://web.archive.org/web/20210326194625/https://steamcommunity.com/id/7656119908232504  Nu am mai facut poza la chat dar am textul salvat: Aici  , tot insista sa folosim discord ca sa imi arate el skin-urile cand am zis ca vreau sa dau inspect ingame tot o dadea cu spamul desi in mod clar daca ai setat inventarul vizibil doar pentru lista de prieteni nu te mai adauga nici dracul 🙂

Update 2019: Primesc request de la https://steamcommunity.com/profiles/76561198978418005 avea jucate recent doua jocuri dota si cs go  ambele cu peste 2000 de ore  , profil cu poze animate level 30 , inventar cu iteme de cativa centi , fara loyalty badge ,  am dat add si dupa nici 2 fraze m-a scos el singur pentru ca i-am ghicit de la prima intrebare metoda de operare , aveti poza mai jos :

 

Am mai primit add de la unu cu inventar pe privat , cont 1 an cu 1600 ore in cs go care ma intreba care e pattern id-ul la awp si tot sustinea ca numai eu pot verifica desi inventarul poate fi vazut de oricine 🙂 Trebuia sa il las sa vad pe ce site ma punea sa verific itemele dar a primit un block dupa ce nu a mai raspuns cand a vazut ca stiu despre ce e vorba 😀 profil scammer : https://steamcommunity.com/profiles/76561199119972964

Update:

Mare atentie la mesajele care le primiti pe steam , in exemplu de mai jos se observera clar link-ul fake.

Mare atentie la mesajele de pe discord , in cazul meu am primit un mesaj de la Repulsive Rope#3291 cel mai probabil am fost gasit din grupul de colectionari de skinu-uri din care fac parte unde toata lumea vrea sa impresioneze cu valoarea inventarului , primesti rol pe serverul discord in functie de cat valoareaza itemele din inventar  si oricine iti poate vedea profilul steam  🙂  Valoarea medie a inventarului per membru este de peste 9000 euro deci sunt destul de multe tinte 😀

Alte metode folosite pe discord:

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.