Skip to main content
Review-uri

BIOS Asus m2v-tvm-gb

By January 21, 2011May 19th, 202010 Comments

Această este placă mea de bază Asus m2v-tvm gb și mulți au probleme cu ea în montarea procesoarelor cu frecvența mai mare, ca procesor eu am un AMD x2 4200+ dar am întâlnit oameni care nu le mergea nici pe 4000+ și câțiva care vroiau să își pună de la 5000+ în sus 😀 M-am interesat pe un site de profil de update bios și pe pagina producătorului și am aflat că versiunea care o am eu este ultima versiune dar fiind vorba de o placă OEM bios-ul este sărac și nu suportă deloc overclock cel puțin eu nu am găsit dacă știe cineva un cod sau ceva să mă anunțe și nici placa nu are un chip performant pentru overclock software.

Placa suprtă decât cpu soket AM2 deci nu încercați AM2+ că vă chinuiți degeaba și singura diferență față de modelul S este că aceasta are LAN gigabit cu chip Realtek RTL8160/8110 și nu sunt sigur dacă bios-ul este tot OEM.

Versiunea de bios este 0020 AICI  sau versiunea arhivata Aici (petru cei care nu au save as 😛 )

O discuție legată de această problemă se poate găsi pe FORUM-ul ASUS am postat și acolo ASUSM2VTVMGB.ROM  pentru a ajuta cât mai mulți oameni care dețin această placă.

Pentru că mulți m-au intrabat cum se face update la bios o să scriu variantele:

1. Folosiți aplicația ASUS Update Utility  care vă permite să faceți back-up la bios. (nu merge pe win 7)

2. Folosiți Afudos sau funcția EZ flash .

Nu recomand să faceți update la bios decât în cazul când nu vă recunoaște cpu sau altă componentă și sunteți suguri că aveți versiunea GB .

  !Am avut ceva probleme prima oară când am instalat windows primeam constant BSOD , după câteva zile și mulți nervi am reușit să rezolv problema dezinstaland programele inultile care vin cu cd-urile de la placa de bază și video numai țin minte care era exact programul dar producea un conflict în windows:)

Placa e foarte bună pentru prețul ei dar nu vă așteptați să facă minuni dacă nu mă înșel prețul este sub 50$ .

Dacă aveți vreo problemă cu placa sau aflați vreo modalitate de overclock nu ezitați să mă contactați 🙂 sau poate sunteți deținător al variantei S și vreiti să îmi confirmați că are bios OEM 😀

Update: versiunea 0.701  (versiune netestată , aștept confirmarea că merge pe versiunea GB)

10 Comments

 • Bogdan says:

  asta e tot fisierul?cum fac sa il pun pe stick si dak stii cum se face update de bios ms ms
  spunemi tot ce stii despre aceasta placa pt k detin una si vreau sa fa upgrade la componente

  placa video Gigabyte GeForce GT 640 2048MB GDDR3 sau
  Radeon HD5570, 1024MB GDDR3, 128bit
  si un cpu mai bun zic eu

  • Selo says:

   Pentru update bios folosesti functia ASUS EZ Flash. Poti afla si singur ce stie placa sa faca pe site-ul Ausus sau manualul placi. Recomand update bios doar daca nu iti vede cpu sau alta componenta. Daca iti vede cpu 99% nu vor fi probleme cu celelate componente ale sistemului !

   • Horia says:

    Salut.Am si eu configuratia urmatoare:
    Mobo:ASUS M2V-TVM-GB
    Video:Placa video onboard cu share de 64mb
    Memorie:1GB DDR2 din care 960MB sunt folositi
    Procesor:AMD Sempron 3400+ la 1.80GHz
    Problema e urmatoarea:
    Incerc sa instalez Windows 7 dar cand rebooteaza (dupa Installing Updates)ramane intepenit la Completing Installation…si,rar,dupa o ora da un BSOD cu DRIVER_STATE_POWER_FAILURE si nu merge nimic.

    • Selo says:

     Chiar am avut si eu problema cu Bsod dar dupa instalare windows , problema fiind cauzata de un program inutil de pe cd la placa de baza sau video , multumesc ca mi-ai reamintit voi face update la articol.
     Vezi sa nu fie de la Ram sau poate chiar de la win-ul in sine poate are un driver care da conflict, daca tot nu vrea sa iti booteze cred ca singura solutie ar fi sa incerci un update bios.

     • Horia says:

      Pai aici e problema:BIOS-ul meu e mai nou decat asta (0701)si nu gasesc update deloc.In rest problema cu Windows 7 nu o pot rezolva in nici un chip,am testat ramii si n-au nimic (am folosti Memtest86+ ultima versiune aparuta)si driverele nu au conflict.Ce nu pot intelege e ca de ce ramane la Completing Installation si nu se mai misca.Am incercat Vista Ultimate X64 si la fel.(cu exceptia ca dupa primul restart imi aparea tot aia cu Completing Installation dar disparuse si bifa de la Copying Files).Numai Vista Ultimate x86 merge si orice mai vechi de vista (2000,XP,XP 64 si probabil si NT 4.0)

     • Selo says:

      nu exista 0701 pt GB , pe site-ul asus nu gasesti incerca sa il instalezi pe cel de pe site 0020.

 • Horia says:

  De fapt exista,spune si in bios:
  ASUS M2V-TVM-GB ACPI BIOS Revision 0701.Poza n-am cum sa fac,dar gasesti BIOS 0701 la PC-uri Delux MT375.

  • Selo says:

   Am vazut ca exista pentru variantele non gb , oricum iti faci back-up la el si poti incerca 0020. Daca ar merge sa imi trimiti si mie versiunea care o ai tu sa ot estez ar fi perfect , in EZ-flash parca nu merge.

 • Horia says:

  Am citit un pic si iti confirm ca merge,si eu am placa M2V-TVM/S,si asa mi-a venit,cu BIOS 0701.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.