Skip to main content
Parerile meleReview-uri

Instalare card CI+ HD UPC

By December 16, 2013October 29th, 201921 Comments

Setari Card CI+ UPC HD

 

 

 

După multe “lupte” cu cei de la UPC am reușit să îmi schimb abonamentul respectiv să includă și posturi HD . Am fost la 3 centre diferite UPC cu ocazia plăți facturi atât eu cât și tata iar casieri de acolo nu aveau absolut nici o treabă ba mai mult unul chiar mi-a zis că el nu crede că am abonamentul pentru care plăteam 🙂 iar alți îmi ofereau aceeași grilă la preț dublu și tot insistau să pun internet .

Până la urmă m-am hotărât și am sunat la suport UPC și după 7 zile am reușit să îmi schimb abonamentul . Am ales să vină cineva din echipă tehnică UPC să ia mediabox-ul (tutorial setare teleconada) și să instaleze cardul ci+ decizie pe care o cam regret.  Surpriza a fost că nu erau găsite posturile analogice la căutarea automată iar soluția propusă de mine era să schimbăm din meniu țara dar instalatorul m-a contrazis spunându-mi că nu contează. Am zis bine fie și uite așa am tăiat firul vechi care trecea prin plintă și m-am ales cu o țigăneală de fir pe perete , totuși de apreciat că s-a străduit să îl monteze cât mai estetic și la final nu am plătit pentru instalare . A măsurat înainte cu un aparat cablul vechi parcă era afișat 700 iar pe cel nou 732 dacă știe cineva ce a măsurat să îmi lase un comentariu , în caz că era rezistenta atunci cablul vechi era mai bun 🙂 macar sa ma impac cu ideea ca acel cablu vechi era mai prost 😛

Surpiză la căutarea automată iar nu găsește posturile analogice , tipul scoate cablul iar îl mai masoară cu aparatul  dă vina pe tv , îi mai spun odată să schimbe țara o setează pe Olanda și surpriză merge 🙂 Găsește o scuză că are o instlare mai grea nu știu unde și pleacă 😀

După ce scanarea a fost terminată trebuie introdus cardul în slotul televizorului , nu aveți cun să greșiți pentru că intră doar într-o poziție dar trebuie să aveți grijă să îl împingeți până în capăt iar apoi o să vă apară mesajul de autorizare.  În caz că nu vă apre nici un mesaj incercati un update de firmware la televizor.

Am făcut un mic tutorial video aici sper că o să va ajute:

Nu uitați să setați data și oră deasemenea limba pentru audio ,titrare, teletext deoarece vor fi schimbate când alegeți ca țară Olanda.  Manual instalare: AICI  Modelele testate de UPC compatibile CI+ se pot găsi AICI

Îmi pare bine că am scăpat de STB-ul UPC  nu regret nici o secundă dar sunt totusi câteva probleme: posturile se schimbă cam greu si nu apare epg-ul automat când schimbi posturile dar în rest sunt prezente toate opțiunile pană si posturile sunt cam in aceeasi oridine (pe Olanda)  îmi  lipsește doar ceasul cu care mă obișnuisem . Calitatea transmisiei este puțin mai bună puterea semnal raportată de tv: 98 SD si 99 HD și pot confirma se vede difereta între SD și HD 🙂

21 Comments

 • Tudor says:

  Eu am de la RDS, dar si la mine se schimba greu canalele. Eram obisnuit cu televizorul vechi care schimba instantaneu. Eu nu am luat nici un card CI+, am abonamentul de analogic, in schimb am tuner dvb de ala in televizor si dupa o scanare lenta pe Germania am prins peste 120 canale digitale, 70 si ceva de canale analogice si cateva HD.

 • catalin says:

  foarte util tutorialul..thanks!

 • Colteanu says:

  Un articol pe cinste ! Felicitari !

 • Jeescu Dragos says:

  Salut,
  Am o probleme legata de id-ul de retea. Am un televizor sony bravia si la introducerea id-ului de retea din 5 cifre la mine apar decat 4 casute si nu pot sa introduc codul de retea, nici cei de la UPC cand au facut instalarea nu au stiut ce sa faca. Merge si fara id-ul de retea, apas pe tasta return de la telecomand si trece de mesajul “introduceti id-ul de retea”.
  Am dat factory settings si degeaba tot asa apare, ba mai mult in limba engleza imi apare sa introduc codul din 5 digiti si jos imi apar decat 4 casute.
  Id-ul de retea e asa important? singura chestie deranjata ca ma intreaba mereu la deschiderea TV_ului.

  Multumesc

  • Selo says:

   Încercă să faci un upgrade firmware la TV și să repeți procesul de instalare card altă soluție nu cred că există.Dacă modelul tău de tv este în lista celor de la upc sunt șanse mari să rezolvi problema după update. Dacă nu se rezolva poți să dai un mail sau telefon la suport Sony România și le explici problema și sunt sigur că ei îți pot confirma dacă există rezolvare.

 • Paul says:

  Am facut exact ca la tuturial , dupa ce a gasit programele , am conectat cardul si asa ramane , nu-si face update nimic , ramane asa cum era si inainte. Am un LG Smart tv , ce e de facut ?

  • Selo says:

   Te rog să îmi scri modelul exact al televizorului și voi verifica , în principiu dacă are ci+ 1.3 merge sigur , asigură-te că a intrat până în capăt cardul , trebuie să se audă un click iar apoi îți va apărea mesajul de autorizare.

 • Gabry says:

  Salutare. Eu locuiesc în Italia și folosesc Digi TV cu decodor. Aș fi vrut să achiziționez un modul CI+ de la Digi, dar din câte am înțeles funcționează doar pe cablu, nu și pe antenă (satelit). Vreau să știu dacă cel de la UPC funcționează și pe antenă aici în Italia. Am făcut o probă conectând cablul de la antenă la televizor și pot să văd doar canalele decriptate, cele criptate nu (aici intervine CAM-ul). Televizorul are tuner digital și este compatibil CI+. Deci va funcționa CAM-ul de la UPC aici?

  • Selo says:

   Depinde de codarea posturilor pe semnalul de la satelit , daca e la fel ca cea de pe cablu va merge din cate stiu eu decodarea se face prin receptor pt upc. Recomandarea mea este sa dai un mail sau telefon la cei de la suport UPC si te vor lamuri.

 • octavian says:

  Salut,am o problema cu instalarea canalelor hd ,am un tv smart panasonic TX-42AS600E am instalat programele fara card ci cu id,frecventa tot ce trebuie ,cand introduc cardul nu mai afiseaza nimic imi spune”lipsa semnal video”.Credeti ca e tv-ul de vina? Multumesc!

  • Selo says:

   Modelul tau de televizor este pe lista celor testate de UPC deci trebuie sa mearga. Mereu cand conectezi cardul trebuie sa iti apara un mesaj de autentificare. Poate trebuie sa faci un update de firmware la tv sau cardul nu o fi bun (cunosc un asemenea caz s-a rezolvat prin schimbarea cardului) dar iti recomand sa suni la upc sa trimita pe cineva sa iti instaleze.

 • octavian says:

  Multumesc pt raspuns ,insa mi-au venit cei de la upc si mi-au schimbat cardul cu tot cu modul si rezultatul a fost acelasi,singura solutie e un update firmware,cum spuneti dvs, …intrebarea e cum se face acest update,presupun ca de cineva specializat(service)?

  • Selo says:

   Nu , update-ul se face cu un stick usb sau automat de pe net , tv-ul trebuie sa aibe in meniu optiuni pentru update , mare atentie sa nu se intrerupa curentul in timpul update-ului Scuze de intarziere dar banuiesc ca ai rezolvat 🙂

 • dan says:

  cat costa un CI+ pentru UPC .. as vrea sa il cumpar sau sa cumpar separat un CI+ da nu stiu ce model trebuie pt UPC

 • cioby says:

  Buna ziua,va rog daca ma puteti ajuta la urmatoarea problema a mea.Am schimbat de curand mediabox-ul de la upc pe cartela ci+ am instalat “dupa manualul de instalare” pana am ajuns sa imi ceara actualizare de software.Aici se actualizeaza doar pana la 5% si dupa care se blocheaza.Ma poate ajuta cineva cum sa trec la urmatorul pas.Multumesc mult ptr raspuns!

 • rasloaga says:

  Cei de la upc nu sunt seriosi mi-au schimbat de cinci ori ruterul de net si erau stricate si ma punea sa platesc cea ce nu am facut apropo e adevarat ca dubleaza pretul dar nu schimba calitatea. eu sunt la telecom si acolo te trateaza ca pe un rege

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.