GamingParerile mele

Black Squad – Elimina listarea pe steam market si schimburile de skin-uri

By November 1, 2020November 13th, 2020No Comments

Pe data de 28-10-2020 au fost postate pe pagina steam a jocului Black Squad doua anunturi :

  1. Black Squad este dezvlotat si administrat de cei de la Valofe , cei de la NS Studio se ocupa de dezvoltatea unui nou joc : Black Squad 2.0  https://store.steampowered.com/newshub/app/550650/view/2910974785794719373
  2. Valofe a decis ca toate skin-urile sa devina nevandabile pe steam market (not marketble) si netrasferabile (untradable) incepand cu data de 29-10-2020 , motivul prinicipal fiind trecerea la modelul de folosirea a cheilor pentru monetizare , piata steam fiind nesustenabila. Itemele listate deja pe steam market vor ramane listate dar odata delistate/vandute /cumparate se vor transforma in iteme nevandabile si netrasnferabile. https://store.steampowered.com/newshub/app/550650/view/2910974785794897998

Am aflat de aceasta decizie foarte tarziu: dupa 17 ore de la publicare si mi-am vandut toate skin-urile si cutiile 🙂 Mi se pare o lipsa de respect pentru jucatorii care au dat bani pe chei , cuti , skin-uri si au participat la diferite evenimente organizate pentru comunitatea de jucatiro Black Squad. Motivul invocat mi se pare penibil , cum poate incasarea a 10% din pretul itemelor listate pe steam sa nu fie profitabil ? In trecut a fost si mai profitabil dar datorita faptului ca au mai facut aceasta mutare cu skin-urile obtinute ingame preturile au scazut la toate itemele dar atunci este de apreciat ca au anuntat shimbarea cu 7 zile inainte.

Mai mult ca sigur un numar mare de jucatori nu au aflat la timp de aceasta schimbare si au ramas cu niste skin-uri care nu le pot vinde sau transfera , efectiv inselati de developer. Eu am avut noroc si am scapat de toate skin-urile si mare parte din cuti dar le am listate pe toate pe market , am obtinut profit 😀  Trebuia sa le vand mai devreme dar nu ma asteptam , peirderea profitului maxim potential a fost oricum mica undeva la sub 2-3 $ deoarece toate cutiile le-am deschis cu chei gratuite si am cumparat putine iteme de pe steam market , ma bucur ca nu m-am aruncat sa cumpar multe cuti pentru ca ramaneam cu ele sau in pierdere gen 33%-66% .

Un video cu ce mi-a picat din cuti din 2017-2019 (mariti viteza la video cu 2x ) :

Mi-au picat cateva skin-uri mai bune cele mai scumpe fiind cele 2 cutite tip bowie  dar cel mai scump era pana in 6 euro daca il vindeam la pret maxim.

De curiozitate voi ati reusit sa vindeti itemele la timp ? Daca ati ramas cu ele care a fost pierderea ? Ati iesit pe profit ?

Am jucat Black Squad imediat dupa ce a iesit din beta , jocul e combinatie intre cs go si cod , ruleaza cam pe orice configuratie. Recent jocul nu prea mai avea jucatori , developeri s-au axat doar pe skin-uri nu pe probleme de hit reg , buguri sau schimbarea mecanicii jocului pentru al face mai competitiv . Decimarea pietei de skin-uri nu a ajutat si nici acum nu o sa ajute , dupa parerea mea numai cei foarte dedicati acestui joc vor decide sa mai joace si sa investeasca bani pentru iteme . Jocul a avut niste concepte foarte bune respectiv iteme din cuti folosind punctele acumulate in joc , deblocarea de arme cu medalii , obtinearea de chei gratuite (12 chei pe an) pentru a deschide orice cutie  , aveai optiunea sa cumperi orice cutie folosind punctele obtinute in joc , cand au introdus vanzarea itemelor pe steam jocul a inregistrat mai multi jucatori si itemele rare aveau un pret foarte bun . Jocul are diverse moduri foarte interesante cele principale sunt: Assasination, TDM 5 vs 5 si 8 vs 8  , Destruction , Demolition dar sunt prezente si servere cu alte moduri gen: Airborne , Sniper Only , Knife Arena , Clan War , PVE , cel mai nou mod introdus de Valofe este Arms Race. Pe unele moduri ai acces la 4 clase diferite fiecare cu abilitati speciale. Recenzia mea de pe steam : https://steamcommunity.com/id/selo1/recommended/550650/

Pe paretea de contact cu jucatorii si social media jocul a fost foarte activ , multi jucatori dedicati au decis sa se implice pe Discord iar developeri faceau streamuri unde discutau cu comunitatea.

Video mod PVE

Pe parcurs au renuntat la oferirea de chei gratuite , s-au concentrat doar pe skin-uri , au  facut cateva arme care erau obtinute doar contra cost apoi au dat-o la intors si le-au oferit gratis sau dupa ce participai la 50 de meciuri competitive pentru AK ZHUKOV , pretul la iteme a scazut foarte mult mai ales dupa ce au decis ca itemele obtinute ingame pe puncte sa fie netrasferabile si nevandabile.

Am semnalat cateva bug-uri la developer , cel cu grenada s-a rezolvat foarte greu , le-am explicat acum cativa ani cum sa faca economia la joc sa mearga , aveau exemplu cs go , le-am dat multe sugesti dar nu au implementat nici una , numai zic ca la niste intrebari legate de prezenta in viitor a unor iteme nu stiau ce sa imi raspunda 😀

Video bug grenada:

Video bug PVE:

Parerea unui fost jucator Black Squad:

Jocul a fost distractiv , consider ca l-am jucat cand a fost la un nivel de popularitate ridicat dar am decis sa il dezinstalez si nu o sa il mai joc , pe viitor voi incerca Black Squad 2 dar nu voi cheltui nici un ban in joc.

Update: Sondaj https://forms.gle/Hy9PiKWQNUb5R4y36 , cand se aduna aproximativ 50 de participanti o sa opresc sondajul si voi publica rezultatele. Estimez ca pana pe 12 noiembrie o sa fie gata.

Update2 : Sondajul s-a incheiat dupa 10 zile cu 56 de participanti. Am postat anuntul pe r/BlackSquad si pe 4 postari pe forumul steam al jocului Black Squad unde mi-am luat un warn la o pastare pe motiv : Your post appears to contain an advertisement. Advertising in Steam Discussions is not permitted. 😀 nici urma de reclama catre acest blog , doar am scris ca acest sondaj o sa fie folosit pentru un articol pe blogul personal 🙂

 Grafice sondaj:

Pierdere medie 83.18€  , cea mai mare pierdere raportata 600€ . Doar 3 persoane au scos ceva profit mai maricel.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.