Skip to main content
Publicitate

Cum putem deveni workaholici

By January 25, 2013April 30th, 20165 Comments

Printre cele mai ravnite job-uri din intreaga lume, conform unor top-uri recent intocmite, sunt cele pe care le ofera marile companii care activeaza in domeniul I.T. – Google, Apple sau Facebook fiind printre ele – sau in alte domenii, dar avand de a face cu cel tehnologic si avand o istorie indelungata – cum ar Lego.
Veti spune ca pentru a stii asta nu v-ar fi fost necesare niciun fel de statistici, fiind vorba despre un lucru evident, avantajele – salariile generoase, experienta acumulata lucrand intr-o companie prestigioasa etc. – fiind clare. Doar ca acest top a fost realizat pe cu totul alte criterii, de fapt pe unul singur, mai amplu: grija fata de angajat la locul de munca.
Si nu, nu este vorba despre protectia muncii – desi suntem convinsi ca si acolo se intocmesc astfel de procese si se fac prezentari si cursuri plictisitoare – ci de incurajarea relaxarii si a unui stil de viata sanatos, inclusiv la birou. Sediile respective sunt organizate in asa fel incat sa fie stimulata interactiunea, colaborarea si schimbul de idei. Socializarea este incurajata si in afara relatiei de serviciu, prin amenajarea unor cafenele, barulete sau saloane in care se pot petrece pauzele – dese, ca la scoala – intr-o atmosfera placuta si confortabil. Din loc in loc sunt amplasate scaune, fotolii, canapele etc. astfel incat intalnirile si sedintele se pot desfasura ad-hoc, in locuri neformale. Cand vine vorba de mobilier de birou sunt gasite cele mai bune solutii pentru ca pozitia in timpul lucrului sa fie una corecta, sanatoasa. Practic, se tinde catre un echilibru intre confortabil si stimulant.
Daca inca nu v-am convins, bomboana de pe tort vine sub forma unor camere pentru jocuri. Fiecare dintre marile sedii ale acestor companii au cate una, fiind vorba de jocuri de tot felul, de la cele pe console pana la cele mai antrenante, dinamice, precum tenisul de masa, biliardul, pinball-ul sau darts-ul. Intrebarea care se pune nu este ce te-ar motiva sa lucrezi intr-un astfel de mediu, ci ce te-ar putea face sa mai dai si pe acasa.

5 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.